سخن روز /
‍ در گفتگو با ایانا مطرح شد:
تسهیل نهادها و جریان های مالی و اطلاعاتی برای گسترش «کشاورزی قراردادی»
1398/05/07
تشکیل شرکت‌های سهامی خاص در راستای بهبود زنجیره تولید

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: تسهیل سازی بخش محصول، دیتا و اطلاعات در بخش کشاورزی و جریان مالی و پولی در این بخش حلقه‌های مفقوده‌ای هستند که در حال حاضر اگرچه وجود دارند اما با چالش‌ها و نواقص متعددی روبه‌رو هستند که گاهی بروز پیدا می‌کنند و حتماً باید سازمان تعاون روستایی با کمک تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و فدراسیون‌ها این نواقص را برطرف کند.
حسین شیرزاد مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در گفتگو با خبرنگار ایانا، در رابطه با اقدامات تعاونی روستایی در زمینهٔ کشاورزی قراردادی اظهار کرد: کشاورزی قراردادی یک الزام، بسته مدرن و راه ناگزیر ما است که نیازمند یک نظام اجاره‌ای و نظام تضمین ابزار و وسایل و تأمین مالی قوی و به‌هنگام دارد.
وی افزود: این نوع کشاورزی نیازمند قراردادها و پروتکل‌های قوی و مدرن دارد. این کشاورزی نیازمند ارتباطات قوی و نظام‌مند است که به‌هنگام برقرار شود؛ ارتباط بین صنایع تبدیلی، تکمیلی، فرآوری و نگهداری و ارتباط مابین زارع و تولیدکننده. در این‌ بین لازم است نهادهای واسط مانند اتحادیه تشکل‌ها و فدراسیون‌هایی که بتوانند اطمینان بدهند و سلامت را تضمین کنند، تشکیل شود.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران خاطرنشان کرد: سه جریان در این‌ بین مداخله دارند که باید منظم مبادله شوند که این سه جریان شامل کالا و محصول، اطلاعات و داده و جریان‌های پولی و مالی هستند و اگر سازمان تعاون روستایی با تشویق و تدوین پروتکل‌ها، نهادسازی و قراردادهای جدید و به روز بتواند این سه جریان را در بخش کشاورزی تسهیل کند، بزرگ‌ترین رسالت خود را در جامعه کشاورزی به انجام رسانده است.
وی تأکید کرد: تسهیل سازی بخش محصول، دیتا و اطلاعات در بخش کشاورزی و جریان مالی و پولی در این بخش حلقه‌های مفقوده‌ای هستند که در حال حاضر اگرچه وجود دارند اما با چالش‌ها و نواقص متعددی روبه‌رو هستند که گاهی بروز پیدا می‌کنند و حتماً باید سازمان تعاون روستایی با کمک تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و فدراسیون‌ها این نواقص را برطرف کند.
شیرزاد با اشاره به مبحث زنجیره‌های تولید تصریح کرد: در خصوص زنجیره تولید، شرکت‌های تخصصی تشکیل شدند تا در زمینهٔ دام، طیور و باغبانی بتوانند شرکت‌های سهامی خاص را در زیرمجموعه اتحادیه‌ها تشکیل دهند تا این شرکت‌های سهامی خاص بتوانند عملیات بازرگانی محصولات کشاورزی را چه در داخل و چه در خارج از مرزها انجام دهند.
وی افزود: این شرکت‌ها از این طریق می‌توانند خریدهای خارجی انجام دهند و باقیمت مناسب و حاشیه سود امن محصول را به اعضای خود برسانند که باعث بازار محور شدن تشکل‌ها و اتحادیه‌ها خواهد شد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ادامه داد: در کنار آن توانستیم استانداردها و شرح وظایف جدیدی را ایجاد کنیم و اتحادیه‌ها را مدرن و بروز کنیم تا برای فعالیت‌های بازاری جدید آماده شوند و اگر بین اتحادیه‌ها، تشکل‌ها و عناصر بازاری پیوند ایجاد کنیم مهم‌ترین وظیفه خود را در قبال آن‌ها انجام داده‌ایم.
شیرزاد عنوان کرد: این امر در تأمین نهاده‌های مهم کشاورزی مانند کود، بذر و سم و نهاده‌های دام و طیور می‌تواند مؤثر باشد و خود اتحادیه‌ها می‌توانند با سیستم شرکت‌های خواهری خرید کرده و محصولات و نهاده‌ها را به دست اعضا برسانند تا سود به نفع هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده کلان‌شهری باشد تا هر دو طرف متضرر نشوند.
تعداد مشاهده خبر244 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal