سخن روز /
انعقاد تفاهم‌نامه مشترک بین سازمان تعاون روستایی ایران و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران / ورود قرض‌الحسنه‌ها به بخش کشاورزی/ آغاز خرید توافقی گوجه فرنگی در 8 استان
1398/05/21

تفاهم‌نامه مشترک بین سازمان تعاون روستایی ایران و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران امروز برای پوشش مالی زنجیره بخش کشاورزی با ابزارهای مالی اسلامی منعقد شد.

به گزارش پات، امروز تفاهم‌نامه مشترک تعاون روستایی ایران و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در محل سازمان تعاون روستایی برای تأمین مالی اسلامی با عقد قرض‌الحسنه منعقد شد.

براساس این تفاهم‌نامه قرار است، 14 اتحادیه زیر مجموعه تعاون روستایی گردش مالی خود را در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران سپرده‌گذاری کند و طبق آن این بانک به تمام اعضای شرکت‌های تعاونی تسهیلاتی تا 50 میلیون تومان پرداخت کند.

* پرداخت تسهیلات با کارمزد صفر تا 4درصد

این تفاهم‌نامه 2 ساله است و قرار است پس از پایان 2 سال در صورت توافق طرفین این قرارداد تمدید شود.

در این مراسم، حسین شیرزاد مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: امیدوارم این تفاهم‌نامه فتح بابی برای گسترس خدمات قرض‌الحسنه به عنوان تأمین مالی خرد با کارمزد حداقل به ویژه در بخش‌های زیرساختی کشاورزی باشد.

به گفته شیرزاد، مشکل عمده اعضای اتحادیه تأمین منابع مالی به ویژه منابع خرد بود، چرا که بانک‌ها تمایل نداشتند، تسهیلات خرد در اختیار آنان قرار دهند. از سوی دیگر نرخ سود بانک‌های دیگر معمولاً 18 درصد است که کشاورزان توان پرداخت آن را ندارند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاونی روستایی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که قرار است، این تسهیلات به چه بخش‌هایی داده می‌شود، گفت: این تسهیلات به کسب و کارهای خرد، مصارف خرد، تهیه سموم بخش کشاورزی، خرید بذور مناسب کشاورزی با اولویت دانه‌های روغنی داده می‌شود و همه اعضا می‌توانند بدون محدودیت از آن استفاده کنند. قرار است اتحادیه‌ها اعضای خود را به بانک‌ها معرفی کنند.

شیرزاد در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس که وثیقه‌هایی که از کشاورزان می‌گیرند معمولاً مانع بزرگی است، چرا که آنها قادر به تأمین این وثیقه‌ها نیستند، مثلاً اسناد زمین‌های کشاورزی آنها را به عنوان وثیقه قبول نمی‌کنند، گفت: این مشکل بزرگی است و قبول دارم دارایی‌های بخش کشاورزی به عنوان اسناد غیررسمی است و به عنوان وثیقه استفاده نمی‌شود، اما قرار است ضمانت‌های گروهی توسط اتحادیه‌ها انجام شود و همچنین در قبال سپرده‌هایی که سازمان می‌گذارد، مقرر شده است وثیقه‌ها را به حداقل برسانند.

وی ادامه داد: بانک قرض‌الحسنه هم قبول کرده در این زمینه با اعضای اتحادیه همکاری مناسبی داشته باشد.

* خرید گوجه فرنگی با قیمت توافقی در هشت استان آغاز شد

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاونی روستایی همچنین گفت: ستاد تنظیم بازار اعلام کرده که گوجه فرنگی حمایتی در 27 استان توسط تعاون روستایی خریداری شود. این خرید در هشت استان آغاز شده و به قیمت کیلویی 1100 تومان از آنها خریداری می‌شود و قرار است، ستاد تنظیم بازار در این زمینه حمایت مالی هم انجام دهد.

به گفته شیرزاد، 45 هزار تن از ابتدای اردیبهشت تاکنون حدود 5700 تن گوجه فرنگی با قیمت توافقی در استان‌ها خریداری شده و مطالبات آنها کامل پرداخت شده است.

در ادامه این مراسم مرتضی اکبری مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران هم اعلام کرد: در قبال سپرده‌ای که اتحادیه‌های زیرمجموعه سازمان مرکزی تعاونی روستایی خواهند داشت، تسهیلات تا 50 میلیون تومان با نرخ سود صفر تا 4 درصد به کشاورزان پرداخت خواهد شد و به محض اینکه این گردش حساب ایجاد شد، پرداخت وام‌ها آغاز می‌شود.

وی رویکرد صندوق مهر را بانکداری اسلامی برشمرد و گفت: افتخار ما این است که با نرخ تا 4 درصد تسهیلات پرداخت می‌کنیم و این بانک سوده هم هست، به طوری که سال گذشته 300 میلیارد تومان سود داشتیم.

اکبری در ادامه به سازمان تعاون روستایی پیشنهاد کرد که این تسهیلاتی که در اختیار اعضای شرکت‌های تعاونی قرار می‌گیرد، بیمه هم بشود که در این صورت می‌توان تفاهم‌نامه سه جانبه امضا کرد که یک طرف آن بیمه باشد.

وی در پاسخ به اینکه چه ضمانت‌نامه و وثایقی از کشاورزان دریافت می‌کنید، گفت: طبق بخشنامه یک تا دو ضامن از دریافت‌کنندگان وام اخذ خواهد شد.

اکبری گفت: سال گذشته بانک قرض‌الحسنه مهر ایران به یک میلیون و 230 هزار نفر تسهیلات با کارمزد 4 درصد پرداخت کرد.
تفاهم نامه همکاری برای حمایت از تعاونی ها و تشکل های حوزه های کشاورزی و روستایی با پرداخت تسهیلات قرض الحسنه میان حسین شیرزاد مدیرعامل سازمان تعاون روستایی ایران و مرتضی اکبری مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران امضا شد.
تعداد مشاهده خبر45 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal